Sinds gisteren ziet deze website er ineens volkomen anders uit dan voorheen. Niet meer het "standaard" Joomla! template maar een heus eigen en (nu nog) uniek template.

Het template is speciaal voor Joomla! 2.5 en is een zogenaamd responsive template. Een responsive template is een template dat zowel op een traditionele computer en browser, maar ook op een tablet of smartphone optimaal kan worden weergegeven.

Het template is tevens gepersonaliseerd, op de achtergrond is een plaatje van een duiker te herkennen (welke ietwat doorschijnt door de rest van de site) en tevens is het figuur in de kopregel een verwijzing naar mijn ICT-achtergrond. De blauwachtige kleur maakt de link met duiken en water nog sterker.

In het template zit voor de mod_weblinks module een module overlay verwerkt welke het mogelijk maakt dat de weblinks niet onder elkaar in een lijstje met opsommingstekens verschijnen, maar naast elkaar. Ideaal voor de statusregel onderaan de webpagina.

Op dit moment ben ik waarschijnlijk nog de enige die dit template gebruikt, maar voor hen die geïnteresseerd zijn stel ik het template ook beschikbaar voor gebruik op eigen website.

{phocadownload view=file|id=3|text=Download hier zelf het AP Scuba Joomla! 2.5 template|target=s} 

Voorbeeld van het template