Ik had al vaak gehoord dat Joomla! goed uitgerust is voor het maken van meertalige websites, maar was er nog nooit mee bezig geweest. Inmiddels heb ik me wel verdiept in dit onderwerp en heb ik de website tweetalig gemaakt.

Op de site zijn nu de Nederlandse en Engelse vlag terug te vinden, waarmee het mogelijk is te schakelen tussen de Nederlandse en Engelse variant van de website.

Uiteraard stond er vanuit het verleden enkel nog maar Nederlandse content op de site, dus zodra naar Engels geswitcht wordt zal duidelijk worden dat er (in elk geval op dit moment) nog maar erg weinig informatie te vinden is.

Het kost even wat tijd omdat de bestaande menu's niet meer afdoende zijn, er moet voor elke taal namelijk een eigen menu komen en hetzelfde geldt voor de categoriƫn, maar eenmaal opgezet is het erg eenvoudig om de meertalige site te onderhouden, het komt erop neer om bij het schrijven van nieuwe artikelen aan te geven voor welke taal het betreffende artikel bestemd is en Joomla! doet de rest.

Met behulp van de aanwijzingen op website van Peter Martin van db8 heb ik dit alles snel en eenvoudig in kunnen richten.