telefoonVoIP heb ik in een vorig artikel reeds besproken. Dat artikel is inmiddels oud en voor een deel ook achterhaald.

Tijd dus voor een nieuw overzicht hoe deze technologie in te zetten is om op een zo goedkoop mogelijk manier te bellen.

Waar in het vorige artikel de naam @Home nog vaak voorkwam, bestaat de naam feitelijk nu niet meer en is dat inmiddels allemaal Ziggo.
De meeste internet aanbieders richten tegenwoordig hun peilen op de zogenaamde alles-in-een abonnementen waarbij internet, televisie en telefonie met elkaar in één geïntegreerd product zitten met een interessante abonnementsprijs.
Dat de prijs van het abonnement interessant is, wil echter niet zeggen dat alle prijzen allemaal even interessant zijn, in tegendeel zelfs.
Steeds meer aanbieders hanteren tegenwoordig overzichtelijke uniforme tarieven voor zowel bellen naar vast als naar mobiel. Dat lijkt mooi, echter door deze wijziging is bij veel providers het bellen naar mobiele nummers weliswaar iets goedkoper geworden, maar bellen naar vaste nummers erg veel duurder.
Daar ik zelf Ziggo-abonnee ben, beperk ik de vergelijkingen met name tot de alles-in-één dienst.
Klanten die met een Ziggo telefoonlijn bellen betalen ongeveer de volgende kosten.
Het bellen naar de klantenservice, voicemail, 0800-nummers en nummers van andere Ziggo abonnees is gratis. Er wordt geen starttarief gerekend, noch worden kosten gerekend naar rato van de tijd die gebeld wordt. Het devies is dus ook simpel, dit soort nummers kan je het beste bellen via de vaste lijn van Ziggo.
Erg goed is het op te merken dat ook het bellen met de klantendienst voor abonnees gratis is zo lang ze dat nummer met hun Ziggo vaste lijn (kunnen) bellen.
Een ander verhaal wordt het als er gebeld gaat worden naar andere nationale bestemmingen, ongeacht of dat mobiele of vaste nummers zijn. Voor elk telefoontje moet negen eurocent aan starttarief betaald worden en bovendien kosten deze gesprekken ook nog eens negen eurocent per minuut. Eén minuut bellen naar een Nederlands nummer kost dan dus 18 eurocent.
Tien minuten bellen naar datzelfde nummer kost 99 eurocent (9 eurocent starttarief en 10 x 9 eurocent voor de belminuten).
Zouden we datzelfde bekijken voor een KPN belbasis abonnement, dan moet er onderscheid gemaakt worden tussen bellen naar mobiele of naar vaste nummers. KPN rekent bij het belbasistarieven geen starttarief. Het bellen naar mobiele nummers kost 17,8 eurocent per minuut, bellen naar vaste nummers kost 6,1 eurocent per minuut.
Vergelijken we beide diensten dan zijn de respectievelijke kosten:

ziggo kpn
1 minuut
 
vast € 0,18 € 0,061
mobiel € 0,18 € 0,178
 10 minuten vast € 0,99 € 0,61
mobiel € 0,99 € 1,78

Het is dan al snel duidelijk dat veel korte gesprekken via een Ziggo-lijn altijd duurder zijn dan diezelfde gesprekken met een KPN belbasis abonnement te bellen.
Ook voor langere gesprekken naar vaste nummers blijft een KPN-lijn voordeliger, terwijl bij langere gesprekken naar mobiele nummers het tarief van Ziggo een stuk aantrekkelijker is.
We gaan echter nog wat verder kijken en nemen we ook SIP-aanbieders mee in het kostenoverzicht. Daar waar ik in het vorige artikel Budgetphone al heb genoemd zal ik die ook hier noemen, samen met twee andere methoden van bellen via het SIP-protocol.
Voor Budgetphone bekijken we het uno abonnement met vaste kosten van €1,25 per maand. Bellen naar vaste nummers in Nederland kost drie eurocent per minuut, bellen naar mobiele nummers kost 25 eurocent per minuut. Er behoeft geen starttarief te worden betaald. Ook heeft Budgetphone een basic-abonnement van € 4,50 per maand. Bellen naar vaste nummers in Nederland kost 1,5 cent per minuut, bellen naar mobiele nummers 14,3 cent per minuut. Voor bellen naar vaste nummers moet 2 cent starttarief worden betaald en 5 cent voor bellen naar mobiele nummers.
Ook voor deze aanbieder dus dezelfde kostenberekening:

uno basic
1 minuut vast € 0,03 € 0,035
mobiel € 0,25 € 0,193
10 minuten vast € 0,30 € 0,17
mobiel € 2,50 € 1,48

Hier is een duidelijke besparing op bellen naar vaste nummers te zien ten opzichte van zowel KPN als Ziggo. Voor de wat langere mobiele gesprekken zitten de kosten tussen die van Ziggo en KPN in.
Tot slot bekijken we nog twee SIP mogelijkheden, te weten Voipbuster en Intervoip.
Beide diensten rekenen geen starttarief. Kostenoverzicht voor deze aanbieders is dan als volgt:

Voipbuster Intervoip
1 minuut vast € 0,023 € 0,017
mobiel € 0,288 € 0,035
10 minuten vast € 0,23 € 0,17
mobiel € 2,88 € 0,35

Tel bij deze laatste twee aanbieders op dat er ook geen vaste abonnementskosten betaald hoeven te worden en het moge duidelijk zijn dat bellen naar zowel vaste als mobiele nummers behoorlijk goedkoper is dan bellen via een Ziggo of KPN lijn.

Om via SIP te kunnen bellen is misschien wel een aanpassing op de hardware nodig omdat de meeste normale telefoontoestellen het SIP-protocol niet rechtstreeks ondersteunen. Wel kan altijd met een softwarematige oplossing gebeld worden, maar dat is niet altijd de meest ideale oplossing.
Voor een hardwarematige oplossing zijn een aantal verschillende mogelijkheden:

  • telefoon met SIP-ondersteuning
  • analoge telefoon adapter
  • router met SIP-ondersteuning

De laatste twee van deze opties kunnen met elke bestaande telefoon gebruikt worden, het is echter niet vanzelfsprekend dat naast de analoge lijn van KPN of Ziggo bijvoorbeeld ook IP-telefonie gelijktijdig gebruikt kan worden. Siemens heeft een aantal DECT basisstations waar zowel een netwerkkabel (voor SIP) en een normale analoge lijn op aangesloten kunnen worden. Met een dergelijke oplossing kan zonder ompluggen met zowel SIP als de normale analoge lijn gebeld worden. Met sommige analoge telefoonadapters is dit ook mogelijk.