Vorige week donderdag heb ik eindelijk de tijd genomen mijn nieuw verworven duikbrevetten (of eigenlijk specialisaties) op te halen bij ScubaCity.

Gedurende mijn duikvakantie in Frankrijk afgelopen zomer heb ik deelgenomen aan de zogenaamde 'Specialty totaal' cursus; een erg intensieve cursus waarbij in één week zowel de specialisaties diepduiken, nachtduiken en wrakduiken kunnen worden gehaald.

Uiteraard wist ik na afloop van deze week (na de schriftelijke examens) ook al dat ik was geslaagd en had ik eerder ook al de tijdelijke brevetten in ontvangst genomen voor het geval ik deze bij enige activiteit zou hebben moeten kunnen tonen, maar nu is het allemaal officieel en heb ik de pasjes ook binnen.

Met deze opgedane kennis mag ik nu duiken plannen en maken tot maximaal 40 meter diep (diepduik specialty), ik mag nachtduiken en ook mag ik duiken plannen en maken op diverse wrakken die zich op de bodem van zee of meer bevinden, waarbij ik deze wrakken ook mag binnengaan mits ik me houd aan de richtlijnen van de gevolgde cursus.