John KellyDe nieuwe secretaris van het Amerikaanse 'Deparment of Homeland Security' heeft onlangs aangegeven dat buitenlandse bezoekers die naar de Verenigde Staten willen reizen mogelijk hun wachtwoorden voor hun social media accounts zullen moeten afstaan als voorwaarde om het land in te mogen.

"We want to say, for instance, which websites do you visit, and give us your passwords, so we can see what they do on the internet, if they don't want to give us that information, they don't come in."

Kelly gaf aan dat dit punt weliswaar nog steeds werk-in-uitvoering is en niet noodzakelijkwijs iets is dat men nu direct wil toepassen, maar dat de maatregel van President Donald Trump om mensen uit zeven moslimlanden te weren wel een mogelijkheid geeft om meer serieus dan ooit tevoren te kijken naar mensen die de VS willen inreizen.

Piet Paulusma - Kuukseelfkroegetocht 2017Op dinsdag 28 februari 2017 is het weer zover:

De 32e kuukse elfkroegetocht gaat dan weer van start!

Ook voor dit jaar hebben m'n maatje Vincent en ik de kaarten al weer klaarliggen en zullen we ons best doen om in 11 kroegen in totaal 12 drankjes te nuttigen om zo de felbegeerde onderscheiding te verdienen.

Met Piet Paulusma als beschermheer van deze editie van de tocht is het thema Weergaloos!

 

 

loginvensterBijna iedereen heeft mede door Internet veel (vaak tientallen) verschillende accounts. Accounts voor internet bankieren, (vaak meerdere) e-mail accounts (hotmail, gmail, provider), vele verschillende webwinkels, DigiD, login behorend bij je mobiele telefoon abonnement of van je energieleverancier, Facebook, LinkedIn, Twitter, Marktplaats, Paypal, Dropbox, Wifi-wachtwoord(en), pin-, puk- en unlock codes voor je telefoon of simkaart, enzovoort.

Fake-Hacker-WiFiControleren en beantwoorden van e-mail, facebook, twitter, aankopen doen via internet en bankzaken regelen zijn zomaar wat activiteiten waar veel mensen (bijna) dagelijks mee bezig zijn. Op elk moment van de dag en overal. Niet alleen thuis, maar ook op het werk, in de stad, vanuit restaurants en het vliegveld.

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen altijd en overal online en het liefste ook nog via een goedkope (vaak zelfs gratis) wifi-verbinding.

Dat verreweg de meeste draadloze verbindingen erg onveilig en gevoelig zijn voor identiteitsfraude weten veel mensen echter niet. Dit geldt niet alleen voor de draadloze netwerken waarvoor geen wachtwoord nodig is, maar ook voor verreweg de meeste openbare netwerken waar bijvoorbeeld iedereen hetzelfde wachtwoord gebruikt om verbinding te maken.

In een vorige post had ik het al over Sophos UTM en de mogelijkheid deze oplossing gratis thuis te kunnen gebruiken, in dit artikel ga ik verder in op de installatie van Sophos UTM.

Het installeren van de software kan gebeuren in ofwel een virtuele machine ofwel op een losse computer welke nergens anders voor gebruikt wordt. Tijdens de installatie zal de harde schijf van het systeem gewist worden en het is ook niet mogelijk het systeem na de installatie voor iets anders in te zetten dan als UTM oplossing tenzij het systeem weer opnieuw geïnstalleerd wordt uiteraard.